Munkahelyi baleset

Munkahelyi balesetről beszélhetünk, ha a munkavállalót munkavégzéssel kapcsolatban éri baleset, a helyszíntől és időtől függetlenül. Munkahelyi balesetnek minősül, ha a munkavállalót étkezés, tisztálkodás, anyagok vétele közben éri baleset, illetve munkabalesetnek kell tekinteni az utazás közben ért balesetet is, ha az a munkáltató szervezésében történik. Vagyis nem munkabaleset, ha a munkáltató pl. tömegközlekedéssel vagy saját gépjárművével utazás közben balesetet szenved.

Súlyos munkabalesetről beszélhetünk, ha a munkavállaló a sérülés következtében elhuny, illetve a baleset következtében 1 éven belül életét veszti, valamilyen érzékszervét elveszti, vagy jelentős mértékben károsodik, maradandó egészségkárosodást, személyi sérülést szenved, a munkahelyi baleset következtében csonkolásos beavatkozást szenved el (legalább egy ujj percét elveszti), illetve akár a beszédi képességében szenved károsodást.

Igénybe vehető ellátások munkahelyi baleset esetén:

Baleseti ellátás: baleseti táppénz, járadék és  egészségügyi szolgáltatás illeti meg. Pl. 100%.os térítés a gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre és ellátás vonatkozásában.

Baleseti táppénz: munkahelyi baleset miatt bekövetkezett keresőképtelenség alapján 1 évig járhat táppénz, amely további 1 évvel meghosszabbítható. Baleseti táppénz akkor is jár, ha a munkahelyi baleset a biztosítás fennállása alatt, vagy azt megszűntét követő 3. napon belül történik meg.

Baleseti járadék: munkahelyi baleset következtében sérülés eléri a rokkantság 15%-át, de nem éri el a rokkantsági nyúgdíj mértékét, illetve azt nem kaphat még. 15-25% közötti munkaképesség csökkenés esetén a baleseti járadék 2 évig jár, e fölött nincs időbeli korlátozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.